Stadsfiets abonnement

Heb je jouw stadsfiets eigenlijk altijd nodig, bijvoorbeeld om naar je werk te fietsen? Dan is een abonnement met “Altijd fietsen garantie” iets voor jou

Kort gezegd zorg ik ervoor dat je altijd kunt fietsen tegen een vast bedrag per maand. En als je fiets onderhoud nodig heeft krijg je gewoon een leenfiets. Waar nodig betaal je nog extra voor onderdelen, maar dan wel met een vaste marge. Jouw fiets altijd zo goed als nieuw!

Stadsfiets abonnement

vanaf € 9,95 per maand

Fietsjouwmaker header

Periodiek onderhoud

Z

Grondige reiniging

Z

Volledige controle en afstellen

Z

Restauratie van onderdelen waar mogelijk

Z

Kogels voor tradionele lagers

Z

Je krijgt een leenfiets

Inclusief kleinmateriaal

In elke fietswerkplaats heb je bepaalde basis onderdelen nodig zoals olie, vetten, boutjes, moertjes en kabeltjes.

Om jou en mij een hoop administratie en rekenwerk te besparen zijn al deze basiskosten gewoon verwerkt in de abonnementsprijs.

Z

Olie, vet en schoonmaakmiddel

Z

Kogels voor tradionele lagers

Z

Diverse boutjes en moertjes

Fietsjouwmaker header

Eerlijke prijzen

Je betaalt voor onderdelen alleen de prijs die je ook zou betalen als je dit zelf op internet bestelt, verzendkosten, BTW, en €1 transactiekosten per factuur. Hierdoor heb je de zekerheid dat de kosten voor onderhoud van jou fiets zo laag mogelijk zijn. En zo weet je ook dat je met jouw abonnementskosten alleen mijn arbeidstijd en een deel van de vaste werkplaatskosten betaalt.

Z

Onderdelen tegen internetprijzen

Z

Binnen- en Buitenbanden

Z

Remblokken

Z

Ketting & Tandwielen

Z

Accessoires

Pechhulp

Is je fiets kapot, en heb je toch snel vervoer nodig? Dan is de makkelijkste manier vaak om eerst maar eens een fiets van mij te lenen. Vervolgens kunnen we rustig kijken wat er nodig is om jouw fiets weer in optimale staat te krijgen.

Heb je simpelweg een lekke band of ander klein mankement, dan kom ik graag bij jou aan huis om je weel snel op weg te helpen.Kortom ik help je mobiel te blijven.

NB: Let wel, aangezien ik geen medewerkers in dienst heb is dit een service op basis van “best effort”. Ik ga dus altijd mijn best voor je doen, maar weet niet vooraf precies hoe snel ik je kan helpen. Ook ga ik als iedere ander weleens op vakantie of een weekendje weg.

Z

Reparatie op locatie indien mogelijk

Z

Leenfiets indien nodig

Z

Geen extra arbeidskosten

Extra’s voor leden!

Aan- en verkoopservice 2e hands fietsen

Door veranderende omstandigheden of ander gebruik van de fiets kan het soms toch fijn zijn een andere fiets aan te schaffen. Met een 2e hands fiets kun je een hoop geld besparen, en ben je duurzaam bezig. Ik help je graag om je bestaande fiets helemaal verkoopklaar te maken, een nieuwe fiets te zoeken en ook deze helemaal rijklaar te maken.

1e keus bij gerestaureerde fietsen en onderdelen

Alle fietsen en fietsonderdelen die ik restaureer voor de verkoop bied ik de 1e week exclusief aan mijn abonnement houders. Je krijgt ook nog eens 20% korting. Zo kun je voor een leuke prijs misschien die mooie MTB, Racefiets of reservewielen op de kop tikken.

Gezamenlijk sleutelen

Je wilt graag zonder gedoe een goed onderhouden fiets, daarom heb je bij mij een abonnement. Maar misschien vind je het leuk toch net wat meer van de techniek van jouw fiets te begrijpen. Dan kunnen we gewoon een aantal dingen samen aan jouw fiets sleutelen, ik geef je graag een kleine cursus fietsenmaken!

Vakantieklaar maken fiets

Mocht je ook op fietsvakantie gaan dan kan jouw fiets nog wel wat extra aandacht gebruiken. Daarbij moeten er vaak nog wat dingen gebeuren zoals het bevestigen van extra dragers, uitzoeken van nieuwe tassen of andere fiets- en kampeeruitrusting. Ik help je graag op een pragmatische manier voor te bereiden op een super vakantie!

Voor al deze extra diensten zijn de prijzen in overleg.

Veel gestelde vragen abonnement

Heeft mijn fiets wel elk jaar een grote beurt nodig?

Het wordt helaas steeds gebruikelijker om een paar jaar te fietsen zonder noemenswaardig onderhoud, bij de eerste defecten wordt vervolgens al snel naar een nieuwe fiets gekeken. Er wordt zelfs al door veel fietswinkels aanbevolen om op deze manier te werk te gaan. De levensduur van een frame is meestal makkelijk 20 jaar en van alle (niet slijtage) onderdelen ook zo’n 10 jaar. Door jaarlijks jouw fiets goed te onderhouden wordt de levensduur sterk verlengd, en draag je bij aan een duurzamer gebruik van fiets materiaal. Hoeveel grondstoffen, transport, en energie worden wel niet bespaard als iedereen maximaal 2 of 3 fietsen koopt in z’n hele leven?

Is een abonnement duurder dan de gewone fietsenmaker?

Ik besteed bij een grote beurt tussen de 2 en 6 uur aan een fiets, en heb hiermee dus een uurtarief van tussen de €20 en €60. Door jouw fiets goed te onderhouden, zal ik sneller kunnen werken, en zal ik dus op lange termijn beloond worden met een hoger uurtarief. De meeste fietsenmakers rekenen tussen €60 en €75 per uur. Een abonnement is dus ongeveer vergelijkbaar in prijs mits een gewone fietsenmaker minimaal 2 uur per jaar aan jouw fiets besteed. Daarbij krijg je bij een abonnement nog een aantal aanvullende voordelen zoals goedkope onderdelen, pechulp en een leenfiets.

Waarom onderdelen tegen internetprijs?

Het maken van veel winst op onderdelen lijdt tot een aantal verkeerde prikkels. (Ook al begrijp ik heel goed dat dit voor een traditionele fietsenwinkel soms bittere noodzaak is)
Zo zal bij half versleten onderdelen al snel geadviseerd worden deze te vervangen. En ook is het voor de fietsenmaker winstgevend zoveel mogelijk aan de fiets te vervangen.
Door onderdelen tegen internetprijs te verkopen is dit bij mij minder het geval. Het onnodig vervangen van onderdelen levert mij niet zoveel op, anders dan extra werk en administratie.
Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de onderdelen pas worden vervangen als ze helemaal zijn versleten.

Waarom werk je op basis van abonnement?

Dit heeft meerdere redenen. Allereerst vind ik het belangrijk om een vaste relatie op te bouwen met mijn klanten. Zo leer ik jou en jouw fiets steeds beter kennen. Hierdoor ben ik ook steeds meer in staat in te spelen op jouw behoeften, en kan ik jouw fiets optimaal voor je afstellen en onderhouden.
Een belangrijke reden is dat ik op deze manier veel diepgaander onderhoud aan een fiets kan doen, dat is ook nodig als je wilt dat een fiets na 10 jaar nog altijd als nieuw rijdt. Op deze manier blijft het werk voor mij uitdagend en kan ik altijd blijven leren.

Heb je interesse in een stadsfiets abonnement?
Stuur mij dan een berichtje.
Bellen mag natuurlijk ook.

Logo-fietsjouwmaker-cut

Justin Sjouw
Parkstraat 9
6881JB Velp
06-47147833
justin@fietsjouwmaker.nl
BTW-NR: NL002825271B20
KVK-NR: 76311457

Verspil niet, kom niets tekort – Japans gezegde