Vrijwilligerswerk

Gewoon omdat ik het leuk vind en omdat het kan zet ik me in als vrijwilliger voor een aantal fiets gerelateerde doelen.

Mountainbike museum

Je kunt mij regelmatig bij het Mountainbikemuseum in Arnhem vinden. Ik help hier met het onderhoud van de fietscollectie, verschillende projecten om het museum verder te verbeteren, of sta soms gewoon achter de bar een kopje koffie te tappen.

Het Mountainbike Museum & Trailcenter heeft zichzelf de missie gegeven om te fungeren als community, iedereen is welkom. Het gevleugelde gezegde is dan ook: ‘Mountainbike Museum, óns museum.’

Jeroen van Roekel, Eigenaar Mountainbikemuseum Arnhem

Mountainbikemuseum Arnhem

Kijk op www.mountainbikemuseum.nl voor heel veel leuke extra informatie!

Mountainbikeroute Nationaal Park Veluwezoom

De Veluwezoom is wat mij betreft een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het is een eer dat wij als mountainbikers hier met respect voor de natuur van mogen genieten. Ik help graag een handje mee met het onderhoud, denk hierbij aan het netjes houden van paden (aanharken), uitgraven van afwateringskuilen, aanleggen van nieuwe elementen, en bestrijden van mul zand met leem.

Onze  MTB-route onderscheidt zich in veel opzichten van andere MTB- routes in Nederland. Het is een pittige, natuurlijke en avontuurlijke route dwars door het Nationaal Park Veluwezoom en gaat over paden en wegen van meerdere grondeigenaren. Het parcours loopt in het zuidelijke deel met de meeste hoogtemeters en recreatieve voorzieningen over de stuwwal met pittige ruwe klimmetjes en gaat in het centrale en noordelijk gelegen deel langs zandverstuivingen, heide, vennen en bossen waar stilte overheerst en natuurlijke processen het landschap bepalen.

Mountainbikeroute Nationaal Park Veluwezoom

Mountainbikemuseum Arnhem

Een pittige, natuurlijke en avontuurlijke route dwars door het Nationaal Park Veluwezoom